Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb Néró szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A sárga piskótához:
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 4 g sütőpor
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • A kakaós piskótához:
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A rózsaszín piskótához:
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk piros ételfesték
  • A csokimázhoz:
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2-3 ek forró víz
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk az átszitált sütőporos lisztet és az olvasztott vajat. A masszát egy kb 22 x 22 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük. A többi piskótát is ugyanígy készítjük és sütjük.
    2. Ha a piskótalapok kihűltek, megkenjük a kakaósat kb 5 ek lekvárral, ráhelyezzük a rózsaszín piskótalapot, ezt is megkenjük lekvárral, végül ráhelyezzük a sárga piskótát. Kissé lenyomkodjuk és egy éjszakára lesúlyozzuk. ( a sütemény tetejére sütőpapírt terítünk, ráhelyezünk egy tálcát, erre pedig pl 1 kg cukrot, vagy lisztet )
    3. A tetejére elkészítjük a kakaós mázat, egy kisebb lábasba felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és annyi forró vizet, hogy jól kenhető masszát kapjunk, majd rásimítjuk a sütemény tetejére.

    OMLÓS LINZER BARACKLEKVÁRRAL>>> 

    KLASSZIKUS PUNCSSZELET>>> 

    DUPLACSOKIS PISKÓTATEKERCS>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek