Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legegyszerűbb házi bonbon 5 perc alatt!

default user icon
MME
A csokit magában is imádjuk, de a belőle készülő bonbon igazi csemegének számít! Főleg akkor, ha nem a boltit vesszük, hanem otthon készítjük, és azzal ízesítjük, amivel mi szeretnénk.
Egy kis csokitörténelem

Az Amazonas vidékén őshonos kakaóbab a fejlett maja kultúrában fizető eszközként, és élvezeti cikként is megtalálható volt. Európába a spanyol hódítók juttatták el a kakaót.

A csoki elődjét úgy készítették, hogy az érett gyümölcsöket egyszerűen belenyomkodták a nedves talajba, ahol azok erjedni kezdtek. Ekkor megszárították, eltávolították a gyümölcshúst és a maghéjat, megpörkölték, meghámozták és összezúzták. Vízzel keverve, mézzel, csilivel ízesítve fogyasztották.

Így készül a csoki

A kakaócserje termése 20-50 darab, bab formájú gyümölcs. Ezek, ha megérnek, felfakadnak, és láthatóvá válnak a szabálytalan alakú, kemény, őrölve kesernyés ízű magok.

A csokoládét nyers kakaómasszából, kakaóvajból, cukorból, tejszínből vagy tejporból állítják elő, amit vaníliával, kávéval, mandulával bolondítanak meg. A keserű csokoládé kevesebb cukorral készül, és akár 90%-ban is tartalmazhat kakaót.

Házi bonbon a legegyszerűbben

Készíts otthon finom bonbont, persze egyszerűsítve: vízgőz fölött olvassz meg két tábla magas kakaótartalmú étcsokoládét. Egy jégkockatartó vagy pralinéforma mélyedéseibe tegyél pár szem cukorgyöngyöt, aszalt vörösáfonyát vagy 1-1 szem mandulát. Töltsd fel a mélyedéseket folyékony csokival, majd tedd a hűtőbe megdermedni.

Tippünk: az olvasztott csokoládét pár teáskanál likőrrel is ízesítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss