Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legegyszerűbb bolognai spagetti

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál angol zeller
  • olívaolaj
  • 50 dkg darált hús (marha- sertés mix)
  • bors
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg paradicsompüré (passata)
  • spagetti tészta
  • parmezán sajt

Elkészítés

    1. A hagymát, a répát és a zellert apró kockára vágjuk, használhatunk akár aprítógépet is.
    2. Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a zöldségeket. Miután megpároltuk őket, hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már a hús kellően lepirult és száraz, hozzáadjuk a vörösbort és néhány percigpároljuk. Beleöntjük a paradicsom pürét, némi vizet és alacsony lángon legalább 1 órán át főzzük. Az elfőtt levet folyamatosan pótoljuk kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítjük, ha szükséges.
    3. A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bolognai raguval tálaljuk, a tetejét pedig megszórjuk parmezánnal.

    Videó! Így készítheted el a bolognai spagettit! >>>

    EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

    BOLOGNAI SPAGETTI ALAPRECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin