Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legkedveltebb karácsonyi köret

default user icon
MME
A közös étkezések az ünnep fénypontjai, a legtöbben heteken át tervezzük, hogy mi kerüljön az asztalra. Ennek ellenére a megfelelő köret kiválasztása nem könnyű. Mi illik a húshoz vagy a halhoz? Mit esznek meg a gyerekek és mi az, amit el lehet előző nap készíteni? Számtalan átgondolandó kérdés, amire muszáj figyelni. Segítünk, és mutatjuk, hogy mi az, ami mindenkinek bejön!

Az ünnepi menü tervezésekor fontos a megfelelő köret kiválasztása. A legfontosabb, hogy passzoljon a főételhez, de persze az is jó, ha előre el tudjuk készíteni és ehhez még látványos is. Örök favorit a burgonya, amit számos formában elkészíthetünk, attól függően, hogy milyen húshoz kínáljuk.  Szárazabb húsok mellé jöhet a krumplipüré, a krokett vagy a hercegnő burgonya. Ezek akár már előző nap is elkészíthetők, csak melegíteni, felturbózni illetve sütni kell tálalás előtt. Még finomabb az édesburgonya, ami különösen jó választás, ha igazán egészséges és tápláló köretet szeretnék enni.

A burgonya mellett a zöldségköret is tökéletes választás. A gyökérzöldségek minden hússal jól párosíthatók, gyorsan és egyszerűen megsüthetők serpenyőben vagy sütőben.

Jó tanács: válasszunk olyan hozzávalókat, amelyek elkészítési ideje nagyjából azonos, így biztosan egyszerre fő és sül meg minden.

Íme, a kedvenc köreteink karácsonyra is

1. BACONÖS-SAJTOS KELBIMBÓ >>>

2. RIZIBIZI - ALAPRECEPT >>>

3. Fűszeres tepsis burgonya >>>

4. Párolt lilakáposzta recept >>>

5. Hercegnő burgonya házilag >>>

6. Kuszkusz alaprecept és saláta >>>

7. Legfinomabb édesburgonya-püré >>>

Még több nagyszerű köret nemcsak karácsonyra >>> 

Ezek is érdekelhetnek