Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 hasznos konyhai praktika, amit jó, ha tudsz!

Mutatunk 7 pofonegyszerű tippet, amivel megkönnyíthetjük a mindennapi sütést-főzést.
1. Sóból is a finomítatlan a jó!

A hazai megszokott asztali só helyett használjunk inkább finomítatlan tengeri vagy bányászott sót.A finomítatlan sókban a nyomelemek széles választéka megtalálható, ilyenek például a kálium és a magnézium, amelyek kedvező hatással vannak egészségünkre. Az asztali finomított sóból viszont ezeket az elemeket kivonják, így csak tiszta nátrium-klorid lesz belőle tapadásgátló adalékanyaggal.

2. Buggyantott tojás - másképp

Egy serpenyőbe minimális zsiradékot teszünk, majd, amikor sercegni kezd, beleütjük a tojásokat. Ezután egy evőkanál vizet öntünk a tojásokhoz, majd lefedjük egy szorosan illeszkedő fedővel. Közepes lángon, 45 másodpercig sütjük így lefedve, majd tálaljuk.

3. Mindent hidegen!

Omlós és a leveles süteményekhez mindig hideg hozzávalókat használjunk
Leveles és vajas sütemények készítése közben figyeljünk oda, hogy ne csak a vaj legyen hideg, hanem a liszt és a cukor is, különben hamar megolvad a vaj. Ha vizet teszünk hozzá, az is hideg legyen, így a tésztánk biztosan tökéletes lesz!

4. Krémes tojásrántotta

A tejet összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd a tojásokkal. Fontos, hogy ez a sorrend, és ne egyszerre dolgozzuk össze a három alapanyagot, mert nem ugyan azt a végeredményt kapjuk. Serpenyőben, a megolvasztott vajra öntjük a tojásos keveréket, majd várunk 3 másodpercet, ezután nagyon lassan keverve még 15-20 másodpeercig sütjük, így garantáltan krémes, puha állagot kapunk. 

5. Tökéletesen ropogós hirtelensült hús

A folyamat lényege, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot a húsról. Először alaposan bedörzsöljük nagyszemű tengeri sóval - fontos, hogy a só nagyszemű legyen - hagyjuk állni  fél órán-órán keresztül. Ezután papírtörlővel felitatjuk a vizet a húsról, majd magas hőfokon megsütjük.

6. Tea szódabikarbónával

Ha túl keserű a teánk, egy csipet szódabikarbónával javíthatunk rajta, mivel így semlegesítjük a teában lévő tanninokat.

9. Kávé, másképp

Mielőtt lefőznénk a kávét, adjunk a kávéőrleményhez egy kis csipet sót és egy nagy csipet fahéjat. A só csökkenti a keserűséget, a fahéj pedig feldobja a megszokott kávéízt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss