1. Túl meleg serpenyőbe teszed bele a szalonnát
Ha a bacont forró serpenyőbe teszed, akkor előfordulhat, hogy egyenletlenül fog átsülni. Lesznek részek, ahol fekete lesz, míg máshol szinte nyers marad.
Tipp: A kulcs a türelem! Mindig hideg serpenyőben, alacsony hőfokon kezdd el sütni a szalonnát.
2. Túl sok szalonnát teszel a serpenyőbe
Biztos előfordult már, hogy megpróbáltál egyszerre annyi bacont megsütni, hogy az egész családnak elég legyen. Azonban emiatt lehet, hogy egyenletlenül vagy alig-alig sültek át a szalonnák.
Tipp: Sütés közben legalább 2,5 cm távolságra legyenek egymástól a bacon szeletek.
3. A hűtőből rögtön a serpenyőbe teszed a bacont
A szalonnában lévő zsír hosszabb ideig megtartja a hideget, ezért később kezd el főni, ha csak néhány perce szedted ki a hűtőből.
Tipp: A sütés előtt 15-30 perccel vedd ki a szalonnát a hűtőből! A legjobb, ha akkor teszed bele a serpenyőbe, ha már szobahőmérsékletű.
4. Nem ízesíted a bacont
Persze, a bacon már önmagában is mennyei, de egy kis extra ízesítéssel új szintre emelheted a például a baconös tojásrántottádat vagy hamburgeredet.
Tipp: Használj bátran pirospaprikát, köményt, koriandert vagy barna cukrot - ezek igazán kiemelik a szalonna ízeit.
5. Nem hallgatod a szalonna sercegését
A szalonna könnyen, akár néhány másodperc alatt is odaéghet, ha nem figyelsz rá oda.
Tipp: Ha a bacon szépen megbarnult, akkor vedd alacsonyra a hőfokot és hallgasd a sercegést! Ha már nem serceg, akkor eljött az ideje annak, hogy kivedd őket a serpenyőből, különben hamarosan feketére sülnek.