Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: sütés

Cikkek

Török Zsuzsa

Alapételek

16 tipp a tökéletes sajttortához

Elkészítheted ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak kávé, tea mellé – egy isteni sajttortával mindenkor sikert arathatsz. Nyáron a zselatinos a nyerő, télen inkább a sült változatra fókuszálunk. ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

5 hiba, amit a sütőddel elkövethetsz

Azt gondolnánk, hogy a sütőknél, pláne a mai modern daraboknál olyan nagyot hibázni használatkor vagy tisztításkot nem nagyon lehet. Ám van néhány apróság, amit feleslegesnek gondolhatunk, vagy "jobban tudunk", de valójában, a végeredmény szempontjából meglepően fontosak. ...

0

Takács Éva

Alapételek

Az örök kérdés: Vaj vagy margarin? Melyik mire jó?

Nem egyszerű eldönteni, hiszen mindkét terméknek vannak előnyei és hátrányai. Lássuk, melyek ezek, és azt is, hogy mikor érdemes a vajat, és mikor a margarint választani! ...

0

Praktikus

Így süss tökéletes sült csirkét!

A csirke igazi jolly joker, ha húsételekről van szó. Bár önmagában nincs benne semmi izgalmas, de kiválóan fűszerezhető, rengeteg szósz illik hozzá, és gyorsan elkészül. Ahhoz, hogy kihozzuk belőle a maximumot, jól jöhet néhány jól bevált tipp, amelyet bármikor bevethetünk. ...

0

Alapételek

Gyorsan könnyűt: sütőben sült fánk – olaj nélkül!

Egy jól elkészített fánk nem csak a farsangi időszakban lehet egy kiváló desszert, hanem a hét bármely napján. Éppen ezért most "Gyorsan könnyűt" rovatunkban egy egyszerű, sütőben elkészíthető változatot mutatunk nektek, így rövid idő alatt olyan finomságot tehettek az asztalra, ami még másnapra is friss marad, ráadásul az olajszag sem fogja átjárni a konyhát.  ...

0

Alapételek

Itt a nagy margarin-teszt! Ezt használd a karácsonyi sütés-főzéshez

A karácsonyi bevásárlásnál a margarin azon alapanyagok közé tartozik, amit duplán felírunk a bevásárlólistára. Az ünnepi időszakban a sütemények, sós vendégvárók elkészítéséhez jóval több margarint használunk, mint évközben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta program idei záró tesztjén  az ünnepi előkészületek egyik kiemelt termékcsoportját, a sütő- és főzőmargarinokat tesztelte. ...

0

Érdekességek

20 villámtipp sütéshez, egyenesen profiktól

Néha csak egy apró mozzanat vagy egy bevált praktika hiányzik ahhoz, hogy a süteményeinkből kihozzuk a maximumot! Legyen szó akár a tészta összeállításáról, dekorálásáról vagy tárolásáról, érdemes betárazni ezekből az ötletekből! ...

0

Karácsony

10 hasznos tipp kezdőknek a karácsonyi sütéshez

Karácsonykor még azok is belevágnak a desszertkészítésbe, akik a hétköznapokon egyébként ezt soha nem teszik. Nekik gyűjtöttünk össze néhány egyszerű alapszabályt, melyek segítségével jobban boldogulnak majd a konyhában. ...

0

Praktikus

5 hiba, amit te is elkövetsz baconsütés közben

Szendvicsbe, hamburgerbe, rántotta mellé vagy akár salátába - a bacon szinte minden formában mennyei. De néha előfordul, hogy a vágyott ropogós, mégis húsos bacon helyett néhol égett, néhol nyers, olajos szalonnát szedünk ki a serpenyőből. Ha azonban elkerülöd a következő bakikat, garantált a tökéletes íz és állag! ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

Odaragadt az étel a grillrácsra? Akkor ezt a 6 tippet mindenképp fogadd meg!

Ki ne szeretné a hangulatos nyári kerti partikat és a finom grillezett ételeket? Az viszont már kevésbé hangzik jó programnak, mikor a grillrácsra tapadt húsmaradványokat kell lesikálnod, igaz? Most mutatunk néhány praktikát, hogy anélkül süthesd meg a húsokat, hogy azok a grillrácsra tapadjanak és adunk néhány tippet ahhoz is, hogy takarítsd le a sütőt, ha már megtörtént a baj. ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

Unod a hagyományos rántott húst? 5 szuper alternatíva panírozáshoz

Feldobnád egy kicsit a rántott húst (rontott gombát, rántott sajtot…)? Nem csak a liszt, tojás zsemlemorzsa kombináció létezik. Mutatunk néhány egyszerű és remek ötletet. ...

0

Praktikus

5 szuper tipp, hogy lerövidítsd a főzési időt

Biztos veled is előfordult már, hogy nagyon kevés volt az időd a főzésre és azt kívántad, bárcsak lenne egy időnyerőd. Varázseszközzel nem szolgálhatunk, de hoztunk néhány tippet, amivel felgyorsíthatod a konyhai műveleteket. Egyszerűek, mint az egyszeregy és értékes perceket spórolhatsz velük. ...

0

Praktikus

Így lesz tökéletes a farsangi fánk - 5 tipp sütéshez és tálaláshoz

A nagyböjt előtti farsangi időszak kötelező eleme a fánk, aminek fontos jellemzője az úgynevezett szalag, azaz, hogy a középbarnára pirult sütemény oldalán, körben egy világosabb csík húzódik. A városi legendával ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni. ...

0

Praktikus

3 tipp, hogy tökéletes legyen a baconöd

Ha tökéletes bacont szeretnél készíteni a rántottád mellé, akkor itt az SOS segítség! A következő módszerekkel ugyanis olyan finom lesz a sült szalonnád, mint eddig még soha. Próbáld csak ki őket! ...

0

Karácsony

Top 5 konyhai baki karácsonykor

Ha a következő tippeket betartod, akkor nyugodtan hátradőlhetsz, mert az ünnepi vacsora valószínűleg olyan tökéletes lesz, mint ahogy megálmodtad! Csak néhány apróságra kell figyelned, és nem lesz okod az aggodalomra! ...

0