Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2006. július 11. Grillsütés és aquafitness

Ká és én egyik este megállapítottuk, hogy lassan július közepe van, és még egyetlen kerti sütést sem tartottunk. Mondjuk a Lujzival kapcsolatos lótás-futás miatt ez most nehéz is lenne. Tegnap kihívtunk végre egy műszaki ellenőrt és egy statikust. Megkapták a házterveket, lefényképezték a szóban forgó pillért és a koszorút, aztán körbejárták a házat. Benéztek ide, benéztek oda, számoltak, hümmögtek, majd komoly arccal odébbálltak. Válasz egyelőre nincs, de ha minden igaz, néhány napon belül megérkezik.

Aztán jött egy telefonhívás. Ha van kedvünk, menjünk át grillezni, hívtak Brigiék, és nem kellett kétszer mondaniuk. Egy órával később már a teraszukon üldögéltünk. Hónapok óta nem jártunk náluk. A kertjük azóta valóságos kis gyerekparadicsommá nőtte ki magát. Selymes zöld fű, fa mászóka homokozóval, hintával és csúszdával, és egy pici színes műanyag házikó. A gyepen apró műanyag biciklik, labdák és játékok mindenütt.

Ká és én belehuppantunk az árnyékban felállított kerti hintaágyba, míg Pedro a kezünkbe nyomott egy-egy pohár hideg üdítőt. Miközben beszélgettünk, az ikrek a homokozóban játszottak. Nem láttam még ilyen jó gyerekeket. Semmi üvöltés, semmi hiszti, csendben elszórakoztatták magukat. Brigi nagyon ügyes anyuka. Nem tudom, hogy szoktatta őket a rendre, de elképesztő, hogy ezek a gyerekek nem feleselnek és nem dacolnak semmiért. A fürdetés és az altatás is sima ügy. Csak leteszik őket, és tíz perc múlva csend van. Amikor más anyukáknak mesélek róluk, a legtöbben el sem hiszik, hogy van ilyen. Brigi sem olyan nyúzott, mint általában a kismamák. Azt mondja, az a titka, hogy minden nap, amíg a gyerekek délután alszanak, azzal foglalkozik, amivel akar. Gyönyörű keresztszemes képeket varr, olvasgat, zenét hallgat vagy tornázik. Én pedig figyelek, és "fejben" jegyzetelek, hogy mire Ká-val gyerekeink lesznek, én is ilyen anyuka legyek.

Miután megfürdettük és lefektettük Henit és Balázst, még néhány percig a bébiőrből halk kacagást és susmorgást hallottunk, majd csend lett. Az ikrek elaludtak. Kivonultunk a teraszra, Pedro beizzította a grillsütőt és begyújtotta a szúnyogűző fáklyákat, Brigi pedig kihozta a korábban elkészített saslikokat (hús, hagyma és császárszalonna?) volt rajta, és az előre bepácolt húsokat. A saslik illata pillanatok alatt megtöltötte a levegőt, és mindenkinek összefutott a szájában a nyál.

Mire kisültek a húsok, elkészült a saláta is. Paradicsomot, paprikát, kígyóuborkát és újhagymát vágtunk apróra, majd a barátnőm megfűszerezte. Nem néztem, hogy mit szór rá, de gondolom, bazsalikomot és/vagy oregánót. A salátához sajtszósz is volt, de nem öntöttük rá, hanem - önkiszolgáló jelleggel - az asztalra tettük. Friss bagetteket tálaltak a saláta és a húsok mellé, sőt kisütöttek egy adag baconnal betekert bajor virslit is. Kevin, a kutyájuk, a kerítés mögött ugrálva jelezte, hogy nem lesz ez így jó...

Vacsora után fél tizenkettőig beszélgettünk még, és elmajszoltuk a süteményt, amit Ká-val útközben egy cukrászdában vettünk. A szúnyogok is partizhattak, mert fáklya ide vagy oda, szétszívtak minket. A bokáimat vagy egy tucat helyen marták össze. Később befújtuk magunkat valami spéci szúnyogriasztóval, és a szúnyogok nagy ívben kikerülték a befújt bőrfelületeket! Éjfél előtt néhány perccel indultunk haza, és egy órával később már édesdeden aludtunk.

Másnap hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy uszodába megyünk. Ká korábban úszóolimpikon volt, én pedig 2 évvel ezelőtt rendszeresen jártam aquafitnessre, amit csak "vízibalettként" emlegettem. Mindketten nagy vízimádók vagyunk, így nem kellett sokat győzködnünk magunkat. Összepakoltunk, átsétáltunk az uszodába (mivel a szomszédságában lakunk), és becsobbantunk a vízbe. Ká rövid bemelegítés után úszókhoz méltóan a 3-mas számú startkőről, én pedig kissé szégyenkezve, polifoam "űrruhában", a hidegtől prüszkölve, a lépcsőn szálltam vízre. A hűs hullámok azon nyomban körbevettek, és boldogan tapostam a vizet. 

Az óra elkezdődött. Az edző a partról ordította a gyakorlatokat, mi pedig a vízben követtük az instrukciókat. Már az első 15 perc után úgy éreztem, hogy szétégnek a karjaim, a hasamat és a lábaimat pedig szinte nem is éreztem a fájdalomtól. VÁLTOTT LÁBBAL ÖTVENSZER MEGISMÉTELJÜK A GYAKORLATOT- visszhangzott az uszoda falai közül a következő feladat, és már csináltam is. Forró cseppek folytak végig az arcomon, miközben a hideg vízben meneteltem. Még mondják, hogy vízben nem lehet izzadni...
Óra után robotként másztam ki a medencéből, és boldogságomban, hogy valaki infarktus nélkül így meg tudott mozgatni, azonnal beruháztam egy bérletre. A hőségre való tekintettel meg sem szárítottam a hajam, csak lezuhanyoztam, és gyorsan magamra kapkodtam a ruháimat. Ká büszkén húzott magához az uszoda előtt, majd vizes szandáljainkban hazacsattogtunk.

Vacsorára könnyű meggyes turmixot készítettem. A hozzávalók mennyiségét sajnos nem tudom, mert "saccperkábé" alapon dobáltam be őket a turmixgépbe. Tejet, natúr joghurtot, magozott meggyet, édesítőszert és egy kis mézet kevertem össze, egészen habosra, majd a szép rózsaszín levet hosszú poharakba töltöttem, citromfű levelekkel és meggyel díszítettem. Nagyon finom és üdítő volt. Igazi - sportolókhoz méltó - italkülönlegesség... :o)))

Kapcsolódó naplóbejegyzések:

Spontán szalonnasütés >>>

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>    

Ezek is érdekelhetnek