Húsvéti sárgatúró

MME MME
14 4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a mazsolával együtt felmelegítjük, hozzáadjuk a kétféle cukorot és a sót. Jól elkeverjük, majd beleütjük a tojásokat, és nagyon óvatosan összekerjük, de csak úgy, hogy a tojások sárgája éppencsak szétfolyjon.
  2. Kis lángon elkezdjük főzni. Mikor felforr, és túrószerűen összeáll az egész (mert a tejből a savó kicsapódik), levesszük a tűzről, és egy nagy gézdarabra rámerjük az egészet. Jól összekötjük, és föllógatjuk egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni.
  3. Néhány órán át így hagyjuk, majd kibontjuk a gézből (most már teljesen összeállt egy gombócba), és tálalásig hűtőbe tesszük.

Hagyományos húsvéti fonott kalács 

ZABPELYHES-CITROMOS HÚSVÉTI KEKSZEK 

PIKÁNS TOJÁSKRÉM 


Megjegyzés

Nagyanyám receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss