Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbó szaloncukor

default user icon
2

Hozzávalók

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár
  • 3 evőkanál porcukor
  • 7 dkg darált kukoricapehely
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

    1. Összekeverjük a diót a lekvárral, hozzáadjuk a darált kukoricapelyhet. Kis hengereket formázunk a masszából, és pár percre mélyhűtőbe tesszük.
    2. Felolvasztjuk gőz felett az étcsokoládét, hozzáadjuk a 2 evőkanál tejszínt, majd a megformázott szaloncukrot bevonjuk a csokoládéval. Ezután hütőbe tesszük dermedni, és máris fogyaszthatjuk.

    NARANCSOS-MARCIPÁNOS SZALONCUKOR HÁZILAG 

    MÁLNÁS KONZUM SZALONCUKOR HÁZILAG 

Megjegyzés

Gluténmentes szaloncukor.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

blahus
Én csak most készítettem először ezt a szaloncukrot, a házi készítésűek nem állnak el olyan sokáig. Ezt a szaloncukrot gyorsan elkészítjük, mivel csokival van be vonva, így hűtőben kell tartani. 1 hétig kb,de nincs olyan adalék benne, amitől megromolna.
baba81
Tisztelt Blahus! Még sosem csináltam házi készítésű szaloncukrot, de ki szeretném próbálni, a bolti változatban túl sok mesterkélt dolog van. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a szaloncukrok meddig tarthatók el, hisz ezekben nincs semmi tartósítószer. Válaszát köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin