Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldséges brokkoli sajtos pirítóssal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg brokkoli
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 5 dkg póréhagyma
  • 3 evőkanál olaj (lehet olíva is)
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A pirítóshoz:
  • 12 szelet bagett, vagy 6 szelet zsemle
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A brokkolit kicsi rózsákra szedjük és megmossuk. A vastag részeket (ami igen jelentős mennyiség) megmossuk, összevágjuk, és a 2-3 liter, a leveskockával ízesített vízzel feltesszük 30-40 percre főni. Ha kifőtt az íze, leszűrjük, és a levest majd ezzel az alaplével öntjük fel. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük, majd vékonyra felszeleteljük. A pórét megtisztítjuk, vékony fél karikákra vágjuk.

    Elkészítés: Az olajat felmelegítjük, rátesszük a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzátesszük a pórét. Jól elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Amikor forr, beletesszük a kis brokkolirózsákat, sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendiót is hozzátéve kíméletesen kb. 10-15 percig főzzük (nehogy szétfőjön). A kenyérszeletkékre rátesszük a reszelt sajtot, és azt forró sütőben 1-2 perc alatt ráolvasztjuk. A levesbe szórjuk a petrezselymet, és a kenyeret mellé, vagy a tetejére téve tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 549 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán.

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin