Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsós sertéstokány

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja vagy -lapocka
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • őrölt feketebors
  • majoránna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 gerezd fok hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A húst tisztítsuk meg és vágjuk 4-6 cm-es vastagságú csíkokra. A vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

    A vöröshagymát a zsiradékon dinszteljük meg, tegyük rá a húst, és kevergetve pirítsuk kifehéredésig. Fűszerezzük meg, és pörkölthöz hasonlóan kevés lében, lassú tűzön pároljuk puhára. Ha elfőné a levét, mindig csak annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Amikor a hús puha, tegyük bele a zöldborsót és főzzük puhára.

    A tejfölt a liszttel keverjük el, majd az ételt habarjuk be vele. 1-2 percet összeforralva tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
De jó, hogy rátaláltam erre a receptre! Jó, hogy feltöltötted ezt az egyszerű, de ízletes ételt. Így szoktam én is készíteni, már fel is tettem ebédre...

Hasonló Receptek

Magazin