Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zöldborsóleves daragaluskával

3 5/5

Hozzávalók

  • kb. 1,7 liter leveshez:
  • 1 szál közepes sárgarépa
  • 1 szál közepes fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 ek liszt
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • aprított petrezselyem
  • cukor (ízlés szerint)
  • A grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 3,5-4 evőkanál búzadara (függ a tojás nagyságától)
  • bors

Elkészítés

Megjegyzés

A galuska akkor lesz tökéletes állagú a levesben, ha nem nagyon sűrű a bekevert massza (de híg se), mert ameddig pihen, addig is duzzadnak a daraszemek.

gaby53
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

gaby53
Szia bednem! Levesbe mártott kiskanállal könnyebben leválik a kanálról szerintem a galuska, ezért szoktam belemártani csak az elsőnél. üdv.Gabi
bednem
Miért kell előmelegíteni a kiskanalat? Simán is működik... Amúgy egyszerű, finom és gyors leves ezt készítem ma. Köszi a receptet!
csiripori
Nagyon finom lett, mondjuk én még tettem bele ételízesítőt és egy zöldségleveskockát is.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes