Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöld teás tészta szardíniával, kávémorzsával

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg zöld teás Soba tészta
  • A kávés morzsához:
  • 5 ml Dulsão do Brasil kávé
  • 5 dkg hámozott, durvára tört pisztácia, száraz serpenyőben enyhén megpirítva
  • 2 dkg panko morzsa, száraz serpenyőben megpirítva
  • sópehely
  • frissen őrölt kampoti vörös bors
  • A pácolt szardíniához:
  • 8 db tisztított szardíniafilé
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl citromlé
  • 1 dl Tokaji birsalmaecet
  • 3 ek durvára vágott petrezselyem
  • tengeri só
  • A gyömbérolajhoz:
  • 2 dl semleges olaj (szőlőmag vagy napraforgó)
  • 3 dkg friss gyömbér megmosva, héjastul, finomra aprítva
  • A céklaredukcióhoz:
  • 2 db közepes méretű (kb. 30 dkg-os) cékla
  • 1 liter víz
  • 1 kk só
  • 1 ek cukor

Elkészítés

    1.  A tésztát a csomagon lévő utasításoknak megfe­lelően megfőzzük. 
    2. A pácolt szardíniához összekeverjük az összes hozzávalót, alaposan elkeverjük a hallal, és lefedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
    3. Gyömbérolajat készítünk: az olajhoz adjuk a feldarabolt gyömbért, majd nagyon alacsony lángon, néhány perc alatt egy serpenyőben langyosra, kb. 60-70 °C-ra melegítjük (ez az a hőmérséklet, amikor az ujjunkat még benne tudjuk tartani).
    4. Az olajat takaréklángon tartjuk kb. egy órán át, semmiképpen ne for­ rósodjon fel, mert akkor a gyömbér megsül. Lehűtjük, és a gyöm­ bérrel együtt egy műanyag edénybe öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap átszűrjük.
    5. A céklaredukcióhoz a céklát nyersen meghámozzuk, felkockázzuk, és aprítógépben durvára aprítjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a sót és a cukrot. Erős lángon felforraljuk, majd a lángot levesszük közepesre, és kb. 30-40 percig főzzük, amíg az egyharmadára csökken. Közben a tetején enyhe hab képződhet, a színe pedig élénk pinkről barnás-bordóra változik. Ekkor leszűrjük úgy, hogy a céklapépet is alaposan kinyomkodjuk.
    6. A leszűrt céklale­vet visszaöntjük egy kisebb lábasba, és erős lángon további 5 percig forraljuk, amíg felére csökken, és kissé besziruposodik. Akkor jó, ami­kor a felületén közepes méretű buborékok keletkeznek, és a mártás egyenletesen bevon egy kanalat. Összesen 0,6 dl céklaredukció a végeredmény. 
    7. Tálalásnál összekeverjük a céklalevet és a gyömbérolajat, majd a tányérra te­ szünk belőle kb. 1 evőkanálnyit. Erre halmozzuk a tésztát, majd rá­ helyezzük a halat.

Megjegyzés

NESPRESSO Atelier (https://www.nespresso.com/hu/hu/pages/atelier)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin