Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Resztelt borjúmáj krumplival és uborkasalátával

Hozzávalók

  • 50 dkg borjúmáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 3 db csilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 5-6 db krumpli
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoranna
  • kakukkfű
  • kacsazsír
  • 1 dl vörösbor
  • A salátához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • borecet
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
    2. Egy serpenyőben kevés zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, és végül a májat. Megfűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és a borral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén még ízesítjük sóval, borssal. Végül beleforgatjuk a főtt krumplit. 
    3. A salátához az uborkát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk az olívaolajjal és borecettel. Kevés pirospaprikával megszórva kínáljuk a resztelt máj és a krumpli mellé. 

Megjegyzés

A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin