Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Virslis lencsesaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db virsli
  • 6 db csemege uborka
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 mk porcukor
  • 1/2 mk citromlé

Elkészítés

    1. A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap sós vízben puhára főzzük a babérlevelekkel, és leszűrjük.
    2. A hagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A virslit megfőzzük, és felkarikázzuk. Az uborkát feldaraboljuk.
    3. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, a mustárral, a porcukorral és a citromlével.
    4. Egy nagy tálban összekeverjük a lencsét, a hagymát, a virslit, az uborkát és a tartárt, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin