Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kiderült, mennyi veszélyes zöldséget hívott vissza a Greenyard

default user icon
MME
Sokáig megbecsülni sem lehetett, hogy mennyi lisztéria baktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget kell visszahívnia a Greenyardnak, azonban most kiderült a pontos mennyiség.

Mintegy 29,1 ezer tonna 2016 augusztusa és 2018 júniusa között gyártott, Magyarországon értékesített gyorsfagyasztott zöldséget és zöldségkeveréket hívott vissza a forgalomból a Greenyard vállalat, mert fennáll a veszélye annak, hogy azok a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatával szennyeződtek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A hatóság tájékoztatása szerint a ténylegesen visszagyűjtött mennyiségről az eljárás későbbi szakaszában várható pontos adat, mivel a termékek egy részét azóta már felhasználták. Kiemelték, hogy a cég termékeit külföldön más élelmiszerekbe is bedolgozták. A Magyarországon kívül forgalomból kivont termékek mennyiségéről a külföldi társhatóságok értesítik a Nébihet.

A Nébih még július 5-én közölte, hogy elrendelte fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását, mert a szennyezett termékek miatt Június 8-ig öt uniós tagállamban – Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban – 47 megbetegedés, köztük 9 haláleset rögzítettek. Magyarországon ilyen esetekről nincs információ. Jó hír, hogy a Nébih munkatársa, Nagy Attilla szerint ha terméken található hőkezelési útmutatót betartják a fogyasztók, akkor nincs ok aggodalomra, hiszen ilyen nagy hőfokon a baktériumok elpusztulnak.

ÚJABB ÜDÍTŐKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL - EZEKBŐL SEMMIKÉPPEN NE IGYÁL! >>> 

ÚJABB ADAG DROGGAL SZENNYEZETT FŰSZERKÖMÉNYT TALÁLT A NÉBIH! >>> 

ITT A LISTA! EZEK A LEGJOBB VILÁGOS SÖRÖK A NÉBIH SZERINT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss