Elkészítés: A sütőtököt félbevágom, kimagozom. A hagymákat megtisztítom, apróra vágom, a gombát vékonyra szeletelem, a trappista és a parmezán sajtot külön-külön lereszelem, a szikkadt kenyérbelet felkockázom. A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A vaj felét takaréklángon megolvasztom, és kevergetve puhára párolom rajta a vöröshagymát, hozzáadom a gombaszeleteket, sózom, borsozom, és folyamatosan kevergetve megpárolom, amikor elkészült, félreteszem.
Aprítógéppel összedolgozom a mascarponét a tojásokkal. Belekeverem a reszelt trappista sajtot és a parmezánt, majd hozzáadom a hagymás gombát. A kész tölteléket alaposan megfűszerezem frissen reszelt szerecsendióval.
A maradék vajat megolvasztom, takaréklángon aranyszínűre pirítom benne a kenyérbél kockákat.
A félbevágott, kimagozott sütőtökdarabokat egymás mellé teszem egy tepsibe, amelybe előtte dupla rétegben sütőpapírt helyezek. A sütőtökökbe beleadagolom a gombás keverék egyharmadát, aztán rászórom a megpirított kenyérkockák felét. Ezután jön a gombás töltelék második harmada, a megmaradt kenyérkocka, és végül a maradék gombás töltelék.
A megtöltött sütőtökdarabokra lazán, nem tapadósan alufóliát helyezek, és 1,5 órára beteszem a forró sütőbe. Ha a tök belseje is puhára sült, készen van.
Felszeletelve, melegében tálalom, behűtött száraz fehérborral kínálom.