Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliás diós tekercs

75 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 6 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg darált dió

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, az élesztőt, a cukrot, a tojássárgáját, a tejet, a sót és a citrom reszelt héját összedolgozzuk, és tésztát gyúrunk belőle. 3 cipót formázunk a tésztából és 45 percig letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni.
  2. A krémhez a tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verjük fel. A zsírt, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot,  a végén belekeverjük a darált diót is.
  3. A tésztákat 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a darált diós krémmel. Úgy tekerjük fel, mint amikor kakaós csigát sütünk, és 2 cm-es szeleteket vágunk belőle.
  4. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Sokáig eláll és puha marad! - Gémpéterné

Ezek is érdekelhetnek

Friss