Elkészítés: A tésztához 8 tojás sárgáját 40 dkg cukorral, 20 evőkanál vízzel habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, a sütőport, 14 dkg darált diót és a 8 tojás keményre felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsiben 2 lapot sütünk belőle.
Majd sütünk 6 tojásból is egy piskótát, dió nélkül.
A krémhez a 6 dl tejet 2 csomag vaníliás pudinggal felfőzzük. A margarint 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a
citrom héját és a levét, 1 egész tojást és 1 sárgáját.
A pudingot és a krémet összekeverjük, ha kihűlt.
Összeállítjuk a süteményt: alulra diós lap kerül, majd krém, aztán piskóta, ismét krém, és végül a másik diós lap.
A tetejét megkenjük vékonyan krémmel, és bőven megszórjuk darált dióval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre