Elkészítés: Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet, szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt, majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet, a cukrot, a tejet, a vajat, a sót és 2 bögre lisztet.
Elektromos keverővel dolgozzuk össze, ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet, keverjük 2 percig. Adjuk hozzá a maradék lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk ruganyosra, fóliával fedjük le, és hagyjuk kelni 20percig. (Én kelesztő tálba tettem.)
A megkelt tésztából készítsünk kívánt formákat, helyezzük kikent sütőlapra, kelesszük duplájára.
Ha kifliket készítünk, akkor osszuk 2 részre a tésztát. Mindkét feléből nyújtsunk 35 cm átmérőjű kört. Vágjuk mindkét kört 12-12 körcikkre, a széles végüktől egyenként tekerjük fel, majd a tekercsek két végét finoman hajlítsuk meg, hogy kifli formájúak legyenek.
Tojássárgájával kenjük le, és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre