Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörös bársony torta, cupcake és fondü - szuper desszertek Valentin-napra

A Valentin-nap az édesszájúak ünnepe. Ilyenkor csokoládédömping van, minden szál virág, minden egyes bók mellé dukál egy doboznyi bonbon vagy legalább 10 dkg minőségi csokoládé. De nem csak csokoládéval fejezhető ki a hihetetlen boldogság, sokféle más desszert is alkalmas erre.

A Valentin-nap desszertjei között előkelő helyet foglalnak el a pohárkrémek, tányérdesszertek. Ezek lényege, hogy nem csak finomak, hanem rendkívül mutatósak is tudnak lenni, ezzel tovább emelve az ünnep fényét.

A Bálint-napi alkalmi cukrászoknak remek hír: a pohárkrémet rendkívül nehéz elrontani. Számtalan félkész alapanyag áll rendelkezésünkre, aminek felhasználásával izgalmas, egyedi és mutatós desszerteket készíthetünk. A különféle pudingokból, szószokból, lekvárokból, gyümölcspürékből, friss gyümölcsből, babapiskótából, amaretti kekszből, az ezerféle magból és csokipasztillából számtalan egyedi kelyhet készíthetünk. Ugyanez igaz a tányérdesszertekre is, ott is nyugodtan alapozhatunk ezekre a termékekre.

A tényérdesszertek alapját adhatja bármilyen klasszikus sütemény, amit kicsit tovább gondoltunk, felcicomáztunk, az ízeit felerősítő, azokat kontrakarikírozó apróságokkal gazdagítottuk. Ideális alapot jelenthet egy klasszikus muffin, egy sültebb vagy folyósabb belsejű csokoládé szuflé, néhány gofri vagy amerikai palacsinta is, a lényeg az ízeken és a tányér kialakításán van.

Mivel az ünnep színe a piros, így ennek mentén is választhatunk desszertet. Elkészíthetjük az amerikaiak egyik kedvelt süteményét, a Red Velvet tortát, ami pirosra színezett piskótarétegekből épül fel és benne és rajta vastag vajkrémtakaró található. Ha egyszerűbb, könnyebb, de vörös desszert a cél, akkor céklalével színezett sajttortát is alkothatunk.

Szív alakú kekszekkel is kedveskedhetünk, s ha nem érezzük magunkat ezekhez elég kreatívnak, akkor beszerezhetünk egy csokoládé fondüt és ahhoz keríthetünk mindenféle földi finomságot, az epren át a mályvacukorig, a lényeg, hogy finom és édes legyen a végeredmény.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin