Vakondtúrás-torta

default user icon
3 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 4 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2 evőkanál víz,
  • 15 dkg liszt,
  • 4 dkg kakaó,
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Krem:
  • 60 dkg tejszín,
  • 2 csomag habfix,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 evőkanál zselatinpor,
  • 6 dkg étcsoki,
  • 3 banán

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukor habbá verjük, majd a langyos vizet kanalanként hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a krémhez keverjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.
    Ha kihűlt, 1-2 cm mélyen kikaparjuk úgy, hogy 1 cm peremet hagyunk. A tésztát egy tálban összemorzsoljuk. A krémhez a tejszínt felverjük a habfixel és a cukorral. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tejszínhez keverjük (pár kanál tejszínt a zselatinhoz, majd az egészet vissza a tejszínhez, így nem lesz csomós), majd az apróra vágott étcsokit belekeverjük.
    3 banánt hosszában elvágunk, a torta alján elosztjuk a lapos felével lefelé, majd ráhalmozzuk a tejszínt, és rászórjuk a morzsolt tésztát. 5 órát hűtőben állni hagyjuk.

Megjegyzés

Nem olyan bonyolult mint amilyennek tünik.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tarsoly Kata 3 évvel ezelőtt
Nem tudom, hogy én rontottam -e el valamit, de nekem kevés lett ennyi szárazalapanyaghoz a 2 evőkanál víz... most sül a torta, - 4 ek vízzel és elég kemény krémből...
Némethné Edina 9 évvel ezelőtt
sziasztok! csak annyit, hogy ez tényleg nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!
Molnár Katalin 12 évvel ezelőtt
Én növényi tejszinnel csináltam, abba nem kell habfix, zselatin. Akkor is keményen megáll. Tettem bele más gyümölcsöt is. Mindmegettük!!!

Hasonló Receptek