Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Uborkás burgonyasaláta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 kígyóuborka
  • 1 alma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjastól, sós vízben kb. 20-25 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni, majd karikára vágjuk. Az uborkát megmossuk, leszárítjuk, és vékonyra gyaluljuk. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, gerezdekre vágjuk, kicsumázzuk, és a gerezdeket héjastól vékony szeletekre metéljük. A hagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felaprítjuk.

    Elkészítés: A citromlevet beleöntjük a tejfölbe, hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, borsozzuk, és az egészet jól kikeverjük. A burgonyát, az uborkát, az almát, a hagymát mély salátástálba tesszük, leöntjük az öntettel, és lazán összekeverjük. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk, a salátára szórjuk, és tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 215 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin