Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tűzdelt májszeletek

MME MME
4.1/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A májat nyolc szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen kissé bevagdossuk. Tejben egy napig áztatjuk a hűtőszekrényben. Amikor kivesszük, a nedvességet leitatjuk róla, és szalonnával megtűzdeljük. Megforgatjuk a lisztben, olajban megsütjük a szeletek mindkét felét, majd a zsiradékból kivéve melegen tartjuk. Visszamaradt levébe paradicsompürét, borsot, majoránnát rakunk, kissé megsózzuk, és kevés vízzel felengedve jól összeforraljuk. A májszeletekre öntjük, s forrón tálaljuk. Sós burgonyát kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss