Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós bukta egyszerűen

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt (átszitálva)
  • 3 db tojássárgája
  • 6 dkg puha margarin
  • 1 csipetnyi só
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • mazsola (ízlés szerint)
  • A tepsi kikenéséhez:
  • zsír
  • A tetejére:
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 mk tejföl

Elkészítés

    1. A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát készítünk. Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg a tészta leválik a gép falától, vagy a kezünkről és hólyagok keletkeznek benne.
    2. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, a duplájára kelesszük. Amíg dagad a tésztánk összeállítjuk a tölteléket.
    3. A túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A habbá vert tojásfehérjét a végén beleforgatjuk a töltelékbe.
    4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és egy centiméter vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre halmozzuk a tölteléket, és összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>

    11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

Megjegyzés

Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin