Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós batyu

default user icon
20 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1,8 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 egész tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, mire letelik a 1/2 óra, a sütőnk is kellőképpen felmelegedik. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

A töltelék 2 adagba is elegendő. Dagasztáshoz, kelesztéshez használhatjuk a kenyérsütőt is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zuzka2
Még egy megjegyzés: az első adagot margarinnal csináltam, a tészta nagyon ragacsos, nehezen kezelhető lett. A második adag zsírral készült, kitűnő állaga lett!
zuzka2
Príma recept! Én a fele mennyiségű tésztához tettem az előírt mennyiségű tölteléket, így lett jó. Szerintem akkor jó egy péksüti, ha a töltelék kellő mennyiségű és elég édes, így 3 kanál cukorral készítettem. A sütőbe viszonylag magasra tettem, így 20 perc alatt igen piros lett a teteje. Mindenesetre nagyon finom lett, másoknak is ajánlani fogom.
dmonica75
Most sültek meg a batyuk, nagyon finomak lettek. Viszont ha 1cm-re nyújtottam volna ki akkor nagyon vastag lett volna a tésztám, így én 3-4mm-re készítettem és így tökéletes lett.
ndomika
mennyei lett!!!!!!! update 1-re csinaltam, es ez az elsö u1-es peksütim ami mennyei puha lett. az u1 liszthez masfelszeres folyadek kell, tehat a tejböl 450 ml-t vettem, elesztöböl pedig duplaja kell . es egy picit hosszabban sütöttem mert 20 perc elteltevel meg nagyon sapadt volt. Töltelekhez 450 gramm turot hasznaltam de keves lett. a maradek tesztaba kakaoport tettem es kakaoscsiga lett belöle.a tetejet nem csak a tojas feherjevel kentem le, hanem olvasztott vajat kevertem a feherjehez. Köszönöm a receptet, ez lett az abszolut kedvenc:-)
vbggvirag
Nagyon finom lett koszi a receptet, sokkal jobb mint a bolti. A toltelekbe nem tettem tejfolt mert nem volt itthon de tettem bele nagyon aprora vagott rumba aztatott meggyet es cukrozott narancshejat, mert nem volt mazsolam sem itthon. Nem volt folyos a toltelek ezert en szetkentem a teszta-negyzeteken es ugy csiptem ossze a 4 csucsket. Lenyeg hogy erdemes kiprobalni, mert nagyon jo recept.
linda29
Én rama helyett libazsirral készítettem, isteni finom lett. 24 db kisebb batyú lett belőle.
cranberry
Azon kevés receptek egyike, amelyen menet közben semmit nem kellett változtatnom! Tökéletes így ahogy van. Vékonyra, kb fél cm-re nyújtottam a tésztát, mert nagyon jól kel, így 16 elég nagy darabot kiadott, a töltelék szerintem ennyihez pont jó mennyiség, bő egy evőkanálnyi jut bele, és annyi kell is! Csodálatosra kelt, pirult. Nagy sikert arattam vele! pedig ez volt életem első túrós batyuja. Köszi a receptet!
Bgaboca
Ez a reci szuper !! 16 db lett az alapmennyiségű tésztából, a túrótöltelék alá még 1 ek birslekvárt is apróztam. A második adag közben kelt, szép méretek lettek. A dupla töltelékből még maradt, ezért kifőztem 20 dkg szélesmetéltet, a túróhoz még tettem tejfölt, h hígabb legyen, lekvárt, összekevertem a tésztával, vajjal kikent sütőtálba egyengettem és átsütöttem. Ez is nagyon finom lett. Köszönöm, h feltetted. Üdv.: Bica
Christina83
Tökéletes recept, köszönöm! :)
Pamazsi
Kipróbáltam,és fantasztikusan jól sikerült! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin