Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Folyamatosan isznak a borkóstolókon, mégsem részegek: hogy csinálják?

default user icon
MME
Igazi álommeló a borkóstolók munkája, hiszen nincs más dolguk, mint végiginni a legfinomabb borokat, és mindezért ráadásul fizetséget is kapnak! De hogyan csinálják, hogy mégsem lesznek részegek a nap végén?

A borkóstolók munkája azonban csak kívülről tűnik egyszerűnek vagy éppenséggel ingyen és könnyen jött szórakozásnak! A szakértőknek nagy tudással kell rendelkezniük, akár vakon is fel kell ismerniük a különböző szőlőket és borfajtákat, nem beszélve arról, hogy nem szabad munka közben lerészegedniük. Erre megvannak a megfelelő praktikák, ám minden borkóstoló más módszert követ és mindenkinek máshol van a "tűréshatára".

De vajon pontosan hogy is csinálják? Hogy lehet megkóstolni egy nap alatt közel hatvan bort úgy, hogy nem rúgnak be? Egyáltalán lehet még érezni bármi különbséget a borok között a nap végére? Nos, erre és még sok más kérdésre is választ adnak maguk a szakértők a lenti videóban!

Így nem rúgnak be a borkostolók:

Idén a nagyközönség is szavazhat

A novemberben megjelenő TOP 100 magyar bor kiadványba bekerülő legjobb borok kiválasztását idén nem csak a szakértőkre bízták. Így mi is szavazhatunk a kedvenc vörös- vagy fehérborunkra, rosénkra és pezsgőnkre. A szavazásban részt vevők között 3 db értékes italválogatás kerül kisorsolásra.

A szavazatokat 2023. szeptember 26-án 14 órától 2023. október 8-án 23:59-ig lehet leadni az alábbi linken:
top100magyarborszavazas.mindmegette.hu 

Az italválogatásokat 2023. október 9-én 11 órakor sorsoljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss