Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paradicsomkelyhek

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 30 dkg darált hús
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A paradicsomokat leöblítjük, megtöröljük. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk kiskanállal a belsejüket, és félretesszük (pl. lecsó vagy paradicsomleves készítéséhez). A kikapart paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, és nyílásukkal lefelé tányérra tesszük, hogy kicsurogjon a levük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.

    Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszával megtöltjük az előkészített paradicsomokat. Tűzálló tálat kikenünk az olajjal, beletesszük a paradicsomokat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután rátesszük a paradicsomokra a levágott tetejüket, és további 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
    1 adag: 255 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin