Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika, ahogy Kautz készíti

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat kicsumázzuk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk. A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.

A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal. A masszával betöltjük a paprikákat.

Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és 1 fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig. Kiemeljük a paprikákat, a zellert és a hagymát.

A főzőlébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk 1 evőkanál pirospaprikát, és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges, cukorral ízesítjük.

Visszatesszük a paprikákat, és hagyjuk egyet forrni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek