Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehalszeletek szezámos zöldségpogácsával

60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tőkehalfilét sózzuk, borsozzuk, és forró olajon elősütjük. Ezután fehérbort öntünk alá, az edényt lefedjük, és az egészet 160 fokos sütőben 10-15 perc alatt átpároljuk.

A mártáshoz 1 fej vöröshagymát kockára vágunk, és forró olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat, pár babérlevelet és 2 gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az olívabogyót, a kapribogyót és a konzerv hámozott paradicsomot. Ezután az egészet alaposan beforraljuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és zsírjára sütjük rajta a felkockázott szalonnát. Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A cukkinit, a sárgarépát és a fehérrépát lereszeljük. Hozzákeverjük a pirított szalonnás hagymát, valamint az apróra darabolt parmezánt. Az egészhez hozzáütjük a tojásokat, és beleaprítjuk a petrezselymet. Amennyiben a massza túl lágy, zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. A zöldséges masszából kis lepényeket formázunk, mindkét oldalát megszórjuk szezámmaggal, és mérsékelt tűzön, kevés olajon átsütjük.

A tőkehalszeleteket a zöldségpogácsával és az olívabogyós mártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss