Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásfasírt II.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymából és 10 tojásból hagyományos rántottát készítek jól átsütve, közben egy főzőkanállal folyamatosan apró darabokra szaggatom.

A zsemlét vízbe áztatom, kinyomom, majd az elkészült tojásrántottával összekeverem. Sóval, borssal, majorannával ízesítem, utóbbiból jó sokat teszek hozzá, nagyon jó ízt ad az ételnek. A végén hozzákeverek 1 nyers tojást. Ha nagyon híg, egy kis zsemlemorzsával lehet javítani az állagán. Kanállal pogácsákat szaggatok belőle, átforgatom zsemlemorzsába, és olajban kisütöm.

Megjegyzés

Lényegesen lágyabb massza lesz belőle, mint egy normál fasírtból, ezért nehezebb is kezelni. Én az egyszerűség kedvéért egy tálcára teszem, miután beleforgattam a zsemlemorzsába, a tálcán formálom meg, és lefagyasztom. Fagyott állapotban sokkal kezelhetőbb sütésnél.

A recept dédnagyanyám konyhájából származik a háborús időkből, de nekem mindig van a fagyasztóban, nagyon szeretem.
- patihajni

Ezek is érdekelhetnek

Friss