Keress receptre vagy hozzávalóra

Tepsis almás palacsinta

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 2 bögre rétesliszt
  • 2 bögre tej (2,8 %-os)
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 bögre víz (szóda)
  • Tepsi kenéséhez:
  • 2 evőkanál vaj
  • A tetejére:
  • 3 db alma
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fahéj (őrölt)

Elkészítés

    1. Tésztához a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrot, a sót, a sütőport, valamint a szódát homogonre keverjük.
    2. Az egész egy kivajazott tepsibe öntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük.
    3. Almákat meghámozzuk vékony szeletekre vágjuk. A porcukrot a fahéjjal összekeverjük. A tésztára rátesszük a vékony almaszeleteket, majd megszórjuk fahéjas cukorral.
    4. 180 fokon tűpróbáig sütöm. Kihülve, porcukorral meghintve tálaljuk. 

Megjegyzés

Plusz egy tipp: általában dupla mennyiségű alapanyagokból készítettem, olyan sikeres!

Mesyke71
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin