Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Temesvári sertésszelet

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • bors
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 30-40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, liszbe forgatjuk. Serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2 dl vízzel, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc alatt puhára pároljuk.
    3. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, felforraljuk, beletesszük a húst, és 1 perc alatt összeforraljuk. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.

      KARAJ, TARJA, COMB >>> 

      EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY >>> 

      A LEGFINOMABB CIGÁNYPECSENYE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin