Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, a chilit karikára vágjuk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, és felöntjük vízzel.

Elkészítjük a nokedlit a tojásból és a lisztből, folyékony állagúnak kell lennie. Beleszaggatjuk a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarunk bele citromot, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Ragulevest bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke, ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk, jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss