Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db csirkenyak
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 db csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi zeller fele
  • 3 evőkanál zöldborsó
  • chilipaprika
  • 1 marék petrezselyem
  • citrom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • őrölt feketebors
  • tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat aprítjuk, a zöldségeket kockára, a chilit karikára vágjuk. Serpenyőben olajon félig megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, s együtt tovább dinszteljük. Majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Kis idő elteltével hozzáöntjük a bort, és felöntjük vízzel.

    Elkészítjük a nokedlit a tojásból és a lisztből, folyékony állagúnak kell lennie. Beleszaggatjuk a levesbe. Hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, rászórjuk az aprított petrezselymet, facsarunk bele citromot, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Ragulevest bármilyen húsból főzhetünk. Talán a legkedveltebb a csirke, ez a leves is abból készült. Bármely részét felhasználhatjuk, jelen esetben nyakra, szárnyra és combra esett a választás. Fontos a sok zöldség, melyet tetszés szerint variálhatunk.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hobbychef
Ez egy nagyon tartalmas leves, s a nokedli is sűríti. De, ha gondolod, a tejfölhöz adhatsz kevés lisztet.
Rozika08
Nem kell egy kicsit besűríteni?

Hasonló Receptek

Magazin