Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes meggykrémleves

Hozzávalók

  • 45 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 6-7 ek cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj ( ízlés szerint)
  • 2 ek citromlé (ízlés szerint)
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk.
    2. A főzőtejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Ízlés szerint tehetünk bele felvert habtejszínt. Jól lehűtve tálaljuk.

    Még több gyümölcsleves >>> 

    MEGGYES RECEPTEK TENGERE >>> 

Megjegyzés

A nagy melegben , igazán kíváló lehet.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin