Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-mandarinos répakrémleves

Hozzávalók

  • 55 dkg sárgarépa
  • 0,5 db póréhagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 db gyömbér (1 centis)
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 tk bors (őrölt fekete)
  • 1 kk szerecsendió (őrölt)
  • 5 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg mandarin

Elkészítés

    1. A hagymákat és a gyömbért darabolom, a répát megpucolom, hosszába, majd kb 2 cm-es darabokra vágom.
    2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztom, és ebben együtt dinsztelem a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
    3. Amíg a répa fő, lereszelem a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedem.
    4. Amikor a répa megpuhult, kiszedek néhányat, a többit botmixerrel összekeverem, beleöntöm a bort és a tejszínt.
    5. Az edénybe visszateszem a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, és kb. 3 db gyümölcs húsát. Felrottyantom a levest.

Megjegyzés

Szeretem a krémleveseket, nemcsak krémes állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodásan harmonizál a sárgarépa édességével, és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin