Tejfölös zöldbabfőzelék

Hozzávalók

  • 75 dkg zsenge vajbab (tisztítva, darabolva)
  • 2-3 babérlevél
  • 3 ek liszt (púpos)
  • 3-4 ek olaj
  • 1 mk őrölt pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma (finomra aprítva)
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 kevés ecet
  • 1 kevés cukor

Elkészítés

    1. A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
    2. Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, és megdinszteljük benne a finomra vágott fokhagymát. A tűzről félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, megkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. Kikeverjük vele a rántást, és fokozatosan hozzákeverünk kb. 2 dl hideg vizet (nem lesz csomós). A rántást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, majd újraforrásig kevergetjük.
    3. Ezután lassú tűzön pár percig főzzük, közben ha szükséges megsózzuk és egy kevés ecettel és cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

Megjegyzés

Kb. 1,6 literhez.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 7 hónappal ezelőtt
Remek!
Abonyi Tóth Adrienn 3 évvel ezelőtt
A párom szerint isteni lett ez a zöldbabfőzelék! Köszönöm szépen, ez a kiváló receptet!
Harangozó Edina 4 évvel ezelőtt
Én kaporral csináltam, mint a tökfőzeléket, nagyon finom, annak aki szereti a kaprot! Próbáljátok ki! Én babérlevelet soha nem raktam még ebbe a főzelékbe, de köszönöm a tippet, sokkal jobb ízt adott neki. :)
pistuc 4 évvel ezelőtt
Az eddigi legjobb zöldbabfőzelékem lett, bár a sűrűségén finomítanom kell még (a főzelékek többnyire kissé hígra sikerülnek nekem). Ízletes és optimális állagú főzeléket készíteni nem is olyan könnyű feladat, mint azt sokan hiszik! Köszönöm a receptet, részemről csillagos ötös.
Csicsi24 4 évvel ezelőtt
Nagyon köszönöm a receptet,most ébredtem rá,hogy évek óta rosszúl csinálom ezt a főzeléket:) Nagyon finom lett...

Hasonló Receptek