Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tejfölös zöldbabfőzelék

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tejfölös zöldbabfőzelék

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 180
  • Elküldve: 78

Hozzávalók:

  • kb. 1,6 literhez:
  • 75 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
  • 2-3 babérlevél
  • kb. 3 púpozott evőkanál liszt (attól függ, ki milyen sűrűn szereti)
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 2-3 dl tejföl
  • kevés ecet
  • kevés cukor

Elkészítés:

A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval, babérral puhára főzöm.

Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek, benne rövid ideig megdinsztelem a fokhagymát. A tűzről félrehúzom, megszórom pirospaprikával, átkeverem, és azonnal hozzá is adom a tejfölt, a rántást azzal kikeverem, és még kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverek hozzá, hogy folyékony állagú legyen (nem lesz csomós!). Az így kevert rántást a forrásban lévő főzelékhez adom, az újra forrásig kevergetem.

Takarékra állítom és pár percig lassan együtt főzöm, közben utána sózom, kevés ecettel, cukorral ízesítem és a végén hozzáadom a petrezselymet, de azzal már nem főzöm.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



gaby53 receptjeiből:
Marhavadas spagettivel
Almaszósz avagy almamártás
Egyszerű grízgaluskaleves
Zellerzöldes burgonyafőzelék
Kókuszkrémes szelet
Sóskamártás pirított burgonyával és tükörtojással
Gombaleves szaggatott galuskával
Zellerzöldes zöldségleves
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. Abonta
    2013. november 4. (hétfő) 20:36
    A párom szerint isteni lett ez a zöldbabfőzelék! Köszönöm szépen, ez a kiváló receptet!
Receptválogatás
Cseresznyével, meggyel
Az igazán első nyári gyümölcseink, mosolygóan pirosak, lédúsak és nagyon egészségesek. Levesbe, főételbe, desszertbe is remekek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Lecsós-rizses saláta Lecsós-rizses saláta
Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával Egyszerű bögrés-mikrós süti Nutellával
Csirkemell cukkinis bundában Csirkemell cukkinis bundában
Pórékrémleves garnélával Pórékrémleves garnélával
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
Baconös burgonyapalacsinta Baconös burgonyapalacsinta
Mozzarellás tésza Mozzarellás tésza
Villámgyors sajtos-vajas csillagok Villámgyors sajtos-vajas csillagok
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125032_huto_110.jpg Kisokos! Mit hogyan és meddig tárolhatunk a hűtőben?

Az élelmiszerek hűtőben való helyes tárolásához adunk most néhány praktikus tippet.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125043_droetker_befozes_110.jpg Válj a befőzés szakértőjévé!

A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125026_hazi_nutella_110.jpg Házi Nutella pofonegyszerűen és olcsón - videó!

Nem sok ember él a Földön, aki ne szeretné a Nutellát, éppen ezért a boltban meg is kérik az árát. Megmutatjuk azonban, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125030_10_konyhai_alap_110.jpg 10 alapvető konyhai tény, amit feltétlenül tudnod kell!

Szabad-e olajat tenni a tészta főzővízébe? Miért egészségesebb a teljes kiőrlésű liszt? Meghámozzuk-e a nyers…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125022_eskuvoisuti_110.jpg Facsemetés torta és fánktorony - esküvő süteménycsodák a nagyvilágból

Ahogy nálunk a grillázstorta az esküvő elmaradhatatlan kelléke, de más népeknek is megvannak a maguk tradicionális esküvői…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125007_zoldfuszerek_110.jpg Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125001_gyerek_110.jpg Ennyi vitaminra van szüksége a gyereknek egy nap

Csemetéink növésben vannak, sportolnak és tanulnak – ezért aztán folyamatosan csúcsformában kell lennie az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124998_csirkemell_110.jpg Mire figyelj, ha csirkehússal sütsz vagy főzöl?

Vizsgáld meg alaposan a csirkét, mielőtt megveszed a boltban! Árulkodó lehet a hús színe és a csomagolás, ha kicsit is gyanús,…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept