Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Videó
Fagyasztott zöldbabból egész évben isteni fogásokat készíthetünk. Ha egyszerű és házias étellel lepnéd meg a családot, főzz zöldbabfőzeléket, tálald fasírttal, és mindenki boldog lesz. Íme a recept videón.
MME
Cikk
A nyár azért is csodás, mert sok idényzöldségből, viszonylag olcsón tudunk isteni finom ételeket főzni. Itt vannak például a főzelékek, amelyek egyszerűek és nagyszerűek, és szinte bármiből elkészíthetőek. Nemcsak a receptet, hanem a feltétet is kedvünk szerint variálhatjuk.
Rozsnyai Gabriella
Bár fagyasztva egész évben kapható, a júniustól augusztusig tartó szezonban érdemes frissen fogyasztani a zöldbabot. A palóclevestől a zöldségköreten át a salátáig és a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle, mutatunk néhány bevált zöldbabos receptet.
Vass Lászlóné
A koronavírus hozta helyzetben sokkal többet sütünk-főzünk és eszünk otthon, mint előtte valószínűleg bármikor. A konyhai terep akár a kezdők, akár a konyhában otthonosan mozgók számára egy hónap leforgása alatt a mindennapi élet fontos színterévé vált. A Mindmegette.hu és a HOT! magazin most összehozza azokat, akik szeretnek főzni. A Gyertek át vacsorára! sorozatban ismert emberek főznek.
Zöldbabot már egész évben tudunk venni fagyasztott, vagy konzerv formájában, de nincs jobb a nyári friss termésnél. Ha pedig már van egy tál friss zöldbabunk, miért ne csinálhatnánk főzeléket? Íme néhány variáció, joghurtosan, tejfölösen, fasírttal, pörkölttel.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Török Zsuzsa
A kisebb üvegekben tartósított adagnyi mennyiségekből gyorsan jóízű ételeket varázsolhatsz az asztalra a friss zöldséget nélkülöző téli hónapokban.
Kovács Ágnes
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Csonka Enikő
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén induló sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma egy igazi nyári klasszikus, a zöldbabfőzelék került sorra, házi bélszínroló feltéttel!
Egy főzelék - ha habarással készül - glutént- és laktózt is tartalmaz. Ha viszont az alábbi módszer szerint készítitek el, egy isteni "mentes" fogást kaptok, amelyből a család érzékeny tagjai is bátran falatozhatnak. Íme a zöldbabfőzelék gm és lm változata.
Molnár Gyuláné
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
A lencse és a száraz bab ideje lejárt, tavasszal végre jöhetnek a friss alapanyagok! Készítsünk főzeléket spenótból, sóskából, cukkiniből, zöldborsóból, zöldbabból és cukkiniből, mutatjuk a legjobb recepteket.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Bár fagyasztva egész évben kapható zöldbab, nyáron azért érdemes frissen fogyasztani. Hiszen a levestől a zöldségköreten és a rakottason át a főzelékig rengeteg finomság készülhet belőle! Íme 13 recept, amivel nem nyúlhattok mellé.
Receptek, amelyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!