Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös karfiolleves csipetkével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db húsleveskocka
  • petrezselyem
  • fodros petrezselyemzöld
  • chilipaprika
  • bors
  • tej
  • tejföl
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • A rántáshoz:
  • vaj
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A csipetkéhez:
  • liszt
  • tojás
  • tej

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, s vízben felteszem főni, beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleveskockát, s egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.

    Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, s jól kikeverem, majd kicsipkedem, s félreteszem száradni.

    Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világosbarna rántást készítek, megszórom csípős pirospaprikával.

    Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá tejet, felforralom.

    Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés pirospaprikával, borssal, s díszítem fodros petrezselyemzölddel és chilipaprikával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin