Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös-barackos pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 darab citrom
  • 4 darab tojássárgája
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 őszibarack konzerv
  • 4 darab tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük, majd a tojások sárgájával összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, majd fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe kb. 30 percre.

Közben elkészítjük a tölteléket: a pudingport a tejben simára keverjük, a cukorral ízesítjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a tejföllel összekeverjük. A barackokat lecsöpögtetjük és kockákra vágjuk, a tejfölös masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk.

A tésztacipót kinyújtjuk akkorára, hogy egy kb. 20x35 cm-es, margarinnal kikent tepsibe éppen beleférjen. A tejfölös-barackos masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük. Villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, mert csak akkor szeletelhető, ha jól kihűlt. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek