Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejes kifli II.

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, és belekeverjük az étolajat, a sót, a cukrot és az élesztőt. A lisztet lassan beleszórjuk, és jól kidagasztjuk. Ezután meleg helyen kelesztjük.

A tésztát 8 egyenlő cipóra vágjuk, és tányér alakúra kinyújtjuk. A kiflik nagyságát tetszőlegesen lehet változtatni a tészta felosztásával.

A margarint kockákra vágjuk, és ezeket a tészta szélére tesszük, majd feltekerjük, és megkenjük tojással. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Forró sütőbe toljuk és megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss