Elkészítés: A rókagombát - miután a talpának az alját levágtuk - szűrőbe téve leöblítjük. Nem kell kapargatni sem a kalapját, sem a szárát. Lecsepegtetjük, és fél centiméter vastagon felszeleteljük.
Elővesszük kedvenc levesesfazekunkat, beletesszük a gombát, ráöntünk 1,5 liter vizet, és nagy lángon felforraljuk. A babérlevéllel és a tárkonnyal fűszerezzük, sózzuk, és lefedve kb. 20 perc alatt megpároljuk.
Közben világos rántást készítünk, a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát, és hűlni hagyjuk. Ha gombánk megpuhult, a rántást egy kevés vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest. Készre forraljuk, folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a felvert tojást, ha kell utánasózunk.
Cseréptálban, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre