Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos házinyúlragu

75 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított házinyúl combját, lapockáját, gerincét közepes darabokra vágom. Serpenyőben kevés olajat hevítek, beleteszem a húst, sóval, törött borssal fűszerezem és gyakori keverés mellett szép pirosra, sütöm. Amikor elkészült, a húst egy lábasba átpakolom.

A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a cikkekre vágott gombát, végül a feldarabolt paradicsomot. Amikor a benne lévők lepirultak, ráöntöm az egészet a húsra, és felöntöm a fehérborral, valamint ugyanannyi vízzel. Fedővel letakarva puhára párolom, majd fedőt levéve a szaftot hagyom besűrűsödni. Ha elkészült, megszórom apróra vágott zöldpetrezselyemmel és tárkonnyal, és még 1-2 percig forralom.

Köretként burgonyakrokettet kínálok hozzá, aki szereti, tejföllel meglocsolhatja.

Megjegyzés

Aki idegenkedik a nyúlhústól, vagy nem tudja beszerezni, csirkéből vagy más fehérhúsú szárnyasból is elkészítheti. Jó étvágyat hozzá, Nani. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek