A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a barna cukrot,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat, a vizet és fehéredésik keverjük, majd beleforgatjuk a kakaóport is és ezzel is alaposan kikavarjuk.
A tojás fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni, majd amikor felhabosodott, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
A kikavart tojássárgájába beleöntjük a lisztet összekeverjük, majd a felvert tojásfehérjéből 2-3 kanállal teszünk bele, ezzel fellazítva a masszát.
A többi tojáshabot apránként adagoljuk és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal ,és formára vágott sütőpapírral majd ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre, majd tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztosan átsült. A rácson hűlni hagyjuk.Amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt felverjük kemény habbá, az erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral és balzsam ecettel, állni hagyjuk, majd egy levesszűrőn vagy szitán átpasszírozzuk.
A zselatinlapokat 4 ek vízben feloldjuk, majd a gyümölcsléhez keverjük. A tejszínhabhoz keverjük apránként az erdei gyümölcs sűrű levét , így szép rózsaszín lesz a tejszínünk. A kihűlt torta tetejére simítjuk, fehér tejszín rózsákkal és dekor cukorral díszítjük.