Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dobos torta V.

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál kakaó
  • A karamellhez:
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatoasan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.

A krémhez a porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 evőkanál kakakót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a torta oldalát is.

A tetejére kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (Én cikkekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

A karamellel vigyázni kell, mert súlyos égési sérülést tud okozni.
- GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss