Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvásgombóc

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvásgombóc

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 802
  • Elküldve: 172

Hozzávalók:

  • kb. 20 darabhoz:
  • 1 kg burgonya
  • 1 kg szilva
  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 12 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hagyjuk kihűlni.

2. Nagy lábosban kb. 5 liter vizet forralunk. A burgonyához keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk, ha ragad, még adhatunk hozzá lisztet. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.

3. Minden négyzet közepére 1 szem szilvát teszünk, és megszórjuk egy csipet fahéjjalés cukorral. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.

4. Óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócok felét, megvárjuk, amíg a víz felszínére felemelkednek, és további 3-5 percig főzzük.

5. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat szitakanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Tálra rakjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és a maradék gombócokat is hasonlóan kifőzzük.

Megjegyzés:

A receptet Agnese, a fotót Kiskosch küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 30 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2015. március 4. (szerda) 09:18
    A kruplit mindíg héjában főzöm,teszek a tésztába 1-2 kanál grízt is. Mindíg bajom volt,hogy ha kinyújtottam a tésztát,odatagadt a deszkához. 2 éve tanultam,hogy az elkészült tésztát egy nagy hurka formára csinálom,és szeleteket vágok belőle.Így nem ragad a deszkára. A jó pap is holtig tanul.
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Habos Fekete-erdő kocka Habos Fekete-erdő kocka
Puncsgolyó Puncsgolyó
Pupusas Pupusas
Ropogós hagymás csirkecomb Ropogós hagymás csirkecomb
Lengyel túrótorta Lengyel túrótorta
Mustáros sült tarja Mustáros sült tarja
Tejszínes-halas tészta Tejszínes-halas tészta
Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével
Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel
Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 4 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124289_egeszseg110.jpg Tegyünk az egészségért!

Árt vagy használ? Ha tisztában vagyunk azzal, milyen apróságokon múlhat a közérzetünk, a jövőben biztosan jobban odafigyelünk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124287_oliva110.jpg Mindentudó olívaolaj

A szakemberek igazolták azt, amit a görögök már évezredekkel ezelőtt is tudtak: az olívaolaj segít megőrizni az egészséget és a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124278_szalami-110.jpg Kedvenc felvágottunk: a szalámi

A tízóraik, szendvicsek, partifalatok megkerülhetetlen hozzávalója a szalámi, amelynek magyar változata, a téliszalámi igazi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept