Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk, és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele. Én egész kimagozott szilvát tettem bele, és a mag helyére szórtam 1-1 teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot. A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk, és gombócot formázunk belőle.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, pár percig főzzük, majd szűrővel kiszedjük.
A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsában forgattam, a másik felét cukrozott mákban. A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre