Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-erdei gyümölcsös reform császármorzsa

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg dió
  • 3,5 dkg kókuszzsír
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 35 dkg szilva és erdei gyümölcs keveréke
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés

    1. A megmosott szilvát nagyobb darabokra vágjuk, és a többi gyümölccsel együtt egy kis tepsibe terítjük. Megszórjuk egy csipetnyi nyírfacukorral és fahéjjal.
    2. Ezután késes aprítóba tesszük a mandulalisztet, a zabpelyhet, a diót, a nyírfacukrot és egy kis fahéjat, kicsit megőröljük, majd hozzáadjuk a folyékony kókuszolajat, és addig őröljük, míg morzsás állagú lesz. Ezután a morzsás keveréket a gyümölcsökre öntjük, és finoman elegyengetjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kb. 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.

Megjegyzés

Ez egy lisztmentes crumble vagyis morzsasüti, engem leginkább a császármorzsára emlékeztetett - mivel laktóz- és gluténmentes étrenden vagyok, számomra ez egy tökéletes alternatíva. Mandulaliszt helyett lehet egész mandulát is használni, amit mi magunk őrlünk meg kávédarálón. Én fagyasztott gyümölccsel dolgoztam, amit előző este feltettem a hűtőbe, így másnapra szépen felengedett. De bármilyen idénygyümölccsel is tökéletes, csináltam már almával, körtével, stb.

Gaddemon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin