Elkészítés: A csokit a vajjal gőz felett felovasztjuk egy edényben. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot a sóval simára (habosra) keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Az asszalt szilvát és adiót késsel durvára vágjuk, majd szintén a liszthez keverjük.
Az olvasztott csokihoz előbb hozzákeverjük a tojás-cukor keverékét, majd ezután a liszt-dió-szilva keveréket. Jól összekeverjük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 fokon (sütőtöl függően 35-40 perc, 180-200 fok). Akkor jó, ha a felület már kicsit száraz, kemény, a belseje viszont még lágy kissé, viszont már nem ragad.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre